ΠΥΡΑΚΑΝΘΟΣ

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Το πιο τρανταχτό όπλο στη Δύση (The Shakiest Gun in the West) (Πλήρης γουέστερν ταινία,με ελληνικούς υπότιτλους)

Το πιο τρανταχτό όπλο στη Δύση (The Shakiest Gun in the West) (Πλήρης γουέστερν ταινία,με ελληνικούς υπότιτλους)


Αγγλικά: The Shakiest Gun in the West (1968),

Διάρκεια: 1 ώρα 41 λεπτά,

Κωμωδία, Western: 10 Ιουλίου 1968 (ΗΠΑ).

Το The Shakiest Gun in the West είναι μια κωμική ταινία Western του 1968 με πρωταγωνιστή τον Don Knotts. Το σκηνοθέτησε ο Alan Rafkin και το σενάριο ήταν οι Jim Fritzell και Everett Greenbaum.

Η ταινία είναι ένα ριμέικ του The Paleface, μιας ταινίας του 1948 με πρωταγωνιστές τον Bob Hope και την Jane Russell.

Το soundtrack του Vic Mizzy κυκλοφόρησε σε CD από την Percepto το 2007.
Ο Mizzy τονίζει έναν κωμικό τόνο στη μουσική, ενώ αποτίει διακριτικό φόρο τιμής στον Ennio Morricone.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Όλες οι ταινίες που δημοσιεύονται από εμάς έχουν νόμιμη άδεια. Έχουμε αποκτήσει τα δικαιώματα (τουλάχιστον για συγκεκριμένες περιοχές) από τους κατόχους δικαιωμάτων με σύμβαση. Εάν έχετε ερωτήσεις, στείλτε ένα email στη διεύθυνση: info@amogo.de

Μια αμνηστευμένη λησταρχίνα, γίνεται κυβερνητικός πράκτορας και παντρεύεται έναν αφελή ανυποψίαστο οδοντίατρο της ανατολικής ακτής για να πάει σε ένα βαγόνι και να πιάσει τους λαθρέμπορους που πουλούσαν όπλα στους Ινδιάνους2

Σκηνοθεσία: Alan Rafkin

Σεναριογράφοι: Edmund L. Hartmann , Frank Tashlin

Πρωταγωνιστές: Don Knotts, Barbara Rhoades, Jackie Coogan

PLOT (Wikipedia): Jesse W. Haywood (Don Knotts) αποφοίτησε από την οδοντιατρική σχολείο στη Φιλαδέλφεια το 1870 και πηγαίνει δυτικά για να γίνει συνοριακός οδοντίατρος. Ως "πόλης sliccker", βρίσκεται να μπερδεύεται σε ένα νέο περιβάλλον. Στο δρόμο του προς τα δυτικά, το αμαξάκι κρατιέται και ληστεύεται από δύο μασκοφόρους ληστές. Μια πόζα πιάνει μια από αυτές, την Penelope "Bad Penny" Cushing (Barbara Rhoades). Αντιμέτωπη με τη φυλακή, η Πηνελόπη λαμβάνει χάρη εάν εντοπίσει ένα κύκλωμα λαθρέμπορων όπλων που περιλαμβάνει επίσης μια τοπική ινδιάνικη φυλή. Επειδή στο τρένο βαγόνι που σκοπεύει να συνοδεύσει δεν θα επιτρέπετε στις ανύπαντρες γυναίκες να συμμετάσχουν, ξεγελάει τη Haywood σε έναν ψευδή γάμο ως κάλυψη. Ο Τζέσι, ενθουσιασμένος για τη νύχτα του γάμου του και μη συνειδητοποιώντας την απάτη του γάμου του, αναζητά την Πηνελόπη που ερευνά τα τελάρα με τις «βίβλους» που έχουν στη σκηνή τους ο ιεροκήρυκας και το τσιράκι του.
Ο Τζέσι τρόμαξε την Πηνελόπη που ειδοποιεί το στρατόπεδο. Η έρευνά της απέτυχε, πηγαίνει στο κρεβάτι σέρνοντας τον σύζυγό της. Καθώς το βαγόνι πλησιάζει κοντά στην πόλη, οι Ινδιάνοι επιτίθενται. Καθώς ο Τζέσι σκοτώνει τον αέρα με το εξάσφαιρό του, η Πηνελόπη πυροβολεί επιδέξια τους επιτιθέμενους. Ο Τζέσι, πιστεύοντας ότι ήταν υπεύθυνος, είναι περήφανος για το επίτευγμά του και αντιμετωπίζεται ως ήρωας από το τρένο του βαγονιού και ολόκληρη την πόλη που ακούει για τις πράξεις του. Ο Preacher και το τσιράκι του, πιστεύοντας ότι ο Jesse είναι ο μυστικός ομοσπονδιακός πράκτορας, προσλαμβάνουν τον τοπικό παράνομο Arnold the Kid για να προκαλέσουν τον Jesse σε μονομαχία. Στην αυλή καθώς ο Τζέσι προπονείται για τον πυροβολισμό του, η Πηνελόπη συναντά την επαφή της στην πόλη.
Στη γωνία, ο Arnold ακούει τον Jesse να προπονείται στο σημάδι και μετά την έκτη βολή προκαλεί τον Jesse, προσφέροντάς του ακόμη και την πρώτη βολή.
Η Πηνελόπη, νιώθοντας οίκτο για τον Τζέσι, σκοτώνει τον Άρνολντ από το παράθυρο.
Ο Haywood γίνεται κατά λάθος ο θρυλικός "Doc the Heywood" αφού πυροβολεί τον "Arnold the Kid" και κάνει άλλα κατορθώματα (όλα με κρυφή βοήθεια από την Penny). Αργότερα το βράδυ, καθώς η Πηνελόπη φεύγει για να ψάξει την εκκλησία όπου κατοικεί ο Ιεροκήρυκας, ο Τζέσι την αντιμετωπίζει απαιτώντας να μάθει που πηγαίνει.
Η Πηνελόπη εξηγεί την κατάστασή της και ο Τζέσι προσφέρει τη βοήθειά του πιστεύοντας ότι είναι μια ευκαιρία.
Η Πηνελόπη, μη θέλοντας ο Τζέσι να κάνει κακό στον εαυτό του, του λέει την αλήθεια για τη βοήθειά της στο βαγόνι και με τον Άρνολντ.
Η Πηνελόπη φεύγει, ζητώντας συγγνώμη από τον Τζέσι, ο οποίος πλέον είναι αποκαρδιωμένος.
Η Πηνελόπη ερευνά την εκκλησία και απάγεται από τον Ιεροκήρυκα και το τσιράκι του, που την πηγαίνουν στο ινδιάνικο χωριό έξω από την πόλη. Εν τω μεταξύ, ο Jesse μπαίνει στο σαλόνι και παραδέχεται την αλήθεια των πράξεών του στην πόλη ... που τώρα τον βρίσκουν αστείο.

Καθώς, μεθυσμένος ο Jesse βγαίνει παραπατώντας από το μπαρ, βλέπει την Penelope να βγαίνει από την πόλη με τον ιεροκήρυκα. Ο Τζέσι τους ακολουθεί στο χωριό των Ινδιάνων για να σώσει την Πηνελόπη. Μεταμφιεσμένος σε Squaw, ο Jesse κάνει ελιγμούς γύρω από το χωριό και ελευθερώνει την Penelope προτείνοντάς τους να περιμένουν ώσπου όλο το χωριό να μεθύσει ακόμα περισσότερο.
Τελικά ο Jesse ανακαλύπτεται και ο Preacher και το Minion του προκαλούν τον Jesse σε μονομαχία. Ο Jesse είναι σίγουρος, καθώς ξέρει ότι η Penelope είναι οπλισμένη και έτοιμη στις σκιές.
Καθώς η Πηνελόπη παρακολουθεί, αρπάζεται από δύο στρατάρχες που μπήκαν κρυφά στο χωριό για να τη σώσουν. Ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί και η Πηνελόπη, απελπισμένη, φεύγει από το χωριό. Ο Jesse ωστόσο στέκεται νικητής με τον Preacher και το τσιράκι του να πέφτουν νεκροί.
Ο Τζέσι περιβάλλεται από το υπόλοιπο χωριό και φαίνεται καταδικασμένος. Πίσω στην πόλη, οι πύλες είναι φραγμένες και οι κάτοικοι της πόλης προετοιμάζονται για μια μάχη. Προς έκπληξη όλων, ο Τζέσι ιππεύει με τον Αρχηγό στο πλευρό του και την υπόλοιπη φυλή πίσω τους.
Ο Τζέσι έχει κάνει ειρήνη με τον Αρχηγό, χρησιμοποιώντας τις οδοντιατρικές του δεξιότητες, για να αντικαταστήσει τα δόντια του που λείπουν και του παραγγέλνει μια σπάνια μπριζόλα.

Ο Τζέσι κάνει ελιγμούς γύρω από το χωριό και ελευθερώνει την Πηνελόπη
Ο Τζέσι και η Πηνελόπη ξανασμίγουν και αγκαλιάζονται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κληρονόμος

Η κληρονόμος Sandy Koutsantonaki Sandy Koutsantonaki Μουσική 1 τραγούδια Mia Gineka (Ola Ta Bori) Stavento Simera To Giortazo Μουσική Sandy ...