ΠΥΡΑΚΑΝΘΟΣ

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ  ΓΥΝΑΙΚΑ


Κώστας Τσάκωνας, Πηνελόπη Πιτσούλη
Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται ακόμα και τώρα, 35 χρόνια μετά από την συγγραφή αυτού του σεναρίου. Ήταν δική μου ιδέα, το έβλεπα γύρω μου, ένιωθα την μοναξιά αυτών των γυναικών που ενώ περιτριγυρίζονται από τόσο κόσμο είναι τόσο μόνες. Η Πηνελόπη το απέδωσε καταπληκτικά, συγκλονιστικά θα έλεγα. Ο Τσάκωνας που για εμένα ήταν δραματικός ηθοποιός, με την κωμική του αφέλεια ταίριαξε απόλυτα στον ρόλο.
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο Κώστας που ήταν τόσο πληθωρικός (όσοι συνεργάστηκαν καταλαβαίνουν) έκανε συνεχώς κωμικές προσθήκες. Δεν τον έκοβα όμως, δεν ήθελα να χάνεται η στιγμή, πίστευα θα τις μάζευα στο μοντάζ. Εκτός λοιπόν από 1-2 σκηνές που ήταν μονοπλάνο, στο μοντάζ έπεσε πολύ "ψαλίδι" στον Τσάκωνα.
Όταν η ταινία προβλήθηκε έρχεται ο Κώστας μετά την πρεμιέρα και μου λέει "σ' ευχαριστώ ρε Όμηρε...σ'ευχαριστώ που με προστάτεψες από τις μλκίες που έλεγα νομίζοντας πως θα βγάλουν γέλιο" Η ταινία βραβεύτηκε και στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης εκτός διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κληρονόμος

Η κληρονόμος Sandy Koutsantonaki Sandy Koutsantonaki Μουσική 1 τραγούδια Mia Gineka (Ola Ta Bori) Stavento Simera To Giortazo Μουσική Sandy ...